Gezonde moussaka

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 2 aubergines
  • 200 gram rundergehakt
  • 200 milliliter halfvolle yoghurt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 ui
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Peper

Bereiding:
Schil en kook de aardappelen gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Was de aubergines en snij ze in dunne plakken. Bak ze in olie zacht. 
Pel en snipper de ui en knoflook. Bak het geahkt in een koekenpan rul en bak de ui en knoflook mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen. Maak op smaak met peper en kaneel. 
Snijd de aardappelen in plakken en schik de helft in een ovenschaal. Schep de saus erop. Dek af met de aubergines en de rest van de aardappelen. 
Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen. Laat 30 minuten in de oven heet worden en goudgeel kleuren.   

Eet smakelijk ook namens voedingscentrum.nl!

Facebook
Twitter
YouTube