Leer-werkplekken

Leer-werkplek buiten Het Bruisnest

Binnen Het Bruisnest leveren we maatwerk. Als iemand er aan toe is om ervaring op te doen buiten Het Bruisnest, dan kunnen wij een leer-werkplek aanbieden. Kwintes biedt een aantal werkplekken aan en steeds meer andere ondernemers gaan er aan meewerken. We zoeken naar plekken waar de vrijwilliger zich verder in wil ontwikkelen. Er is een vrijwilliger die ervaring op doet als kok op een woonlocatie, een ander werkt achter de receptie, een andere doet administratief werk etc. Ook b.v. het Groene Hart ziekenhuis biedt mogelijkheden voor onze vrijwilligers.

Voor de vrijwilligers die buiten de deur werken, kijken we op maat wat iemand nodig heeft om naar een betaalde baan te groeien. Wij kunnen dan een juiste cursus aanbieden, de ondersteuning geven die noodzakelijk is etc. We bespreken wat Het Bruisnest kan bieden zodat het in de werkplek steeds makkelijker gaat worden.

Ook sollicitatietraining behoort tot de mogelijkheden.

Belangrijk voor de vrijwilliger die bij ons komt werken, is dat wij geregeld evalueren en ook de doorstroming bespreken. We kijken hierbij wel wat de vrijwilliger aan kan.

Begeleiden naar een baan

Is iemand zover om een stap te maken naar betaald werk, zijn wij bereid daarbij te ondersteunen. Zo kunnen wij helpen sollicitatiebrieven op te stellen, een gesprek voorbereiden etc.

Ga je daadwerkelijk naar een betaalde baan en er is nog behoefte voor ondersteuning of om af en toe even te sparren, is dat mogelijk op Het Bruisnest. Er kan dan een afspraak gemaakt worden met één van de coördinatoren.

Facebook
Twitter
YouTube