Ervaringsverhalen

Corina

Hey allemaal!

Hoe grappig is het dat het mijn beurt is om een ervaringsverhaal te maken, op het moment dat de overstap van tekst naar video wordt gemaakt. Een geschreven verhaal van mijn kant, was toch wel iets waar ik naar uitkeek bij het afscheid nemen.

Vijf jaar geleden kwam ik bij Het Bruisnest terecht, op zoek naar werk. Een nuttige invulling voor de dagen, wat sociaal contact. Ik werd extern geplaatst en dat leek goed te gaan, maar ongemerkt liep ik mijzelf daar toch in voorbij. Ook een terugval kan en mag bij Het Bruisnest, daar wordt heel fijn mee omgegaan. Na een paar maanden zag ik de vacature voor vrijwilliger binnen werkgebied communicatie en besloot te reageren. Vier jaar vlogen voorbij waarin ik steeds meer tot bloei kwam. Jaren waarin ik onwijs veel heb mogen leren. Over communicatie, maar ook over mijzelf en de verschillen tussen mensen. Over het herkennen van de grenzen van je draagkracht en hoe hierop te reageren. Dat er veel meer wegen zijn dan een volmondig ja en nee. Dat er in dat gebied ertussen een heleboel mogelijkheden zitten om mee te spelen, zodat je talent benut wordt, zonder dat het je breekt. Duidelijk aangeven wat je kunt hebben en waar de grens ligt, en dat het dan ook wél lukt. Wat mooi om dat te kunnen en niet meer over grenzen heen te hoeven denderen of op voorhand op te geven omdat het teveel is!  

Bij Het Bruisnest heb ik in mijn eigen tempo uren mogen opbouwen. Ik ben er uitdagingen aangegaan in het opdoen van kennis en het (nog meer) ontdekken dat ik wil werken met tekst. Ik heb geleerd dat fulltime voor een baas werken echt niet mijn ding is, en dat dat helemaal prima is.

En nu vlieg ik uit! Niet naar een (leer)werkplek, en aan afstromen denk ik al helemaal niet. Het kostte wel wat moed, maar de meest passende keuze is om voor mijzelf te beginnen. Een eigen bedrijf, lekker de hele dag bezig zijn met communicatie. Iets wat ik nooit had gedacht toen ik hier begon, maar een altijd al aanwezig talent wat ik juist in mijn tijd bij Het Bruisnest enorm heb mogen ontdekken. Zo waardevol!

Natuurlijk ga ik Het Bruisnest wel missen, maar ik kom vast nog wel eens langs voor een bakkie of activiteit.

Ervaringsfilmpjes

Corina

Wanda

Timo

Erik

Facebook
Twitter
YouTube