Cursussen

Het Bruisnest heeft een vol cursusprogramma. Voor elk werkgebied is er wel een cursus te volgen.

Alle cussussen worden gegeven op Het Bruisnest locatie Gouda, tenzij anders aangegeven. Aanmelden kan bij de receptie van Het Bruisnest of via ons contactformulier.

Cursussen die op korte termijn gaan starten en zich geregeld zullen herhalen:

Op Het Bruisnest is ook de gelegenheid om individuele computerles te krijgen. Er wordt geoefend om het internet (Google) te kunnen gebruiken, het e-mailen en om een document te leren maken.

Er kan persoonlijk aangemeld worden via de receptie (telefoon, email) of het kan aangegeven worden in een intake gesprek. De lessen zijn in principe één uur per week.
Wil je jouw Nederlandse grammatica verbeteren? Bij Het Bruisnest kun je een cursus volgen via de computer. Wij werken met een digitaal programma met zeer veel oefeningen. Als je wilt, kun je hierbij ook gecoacht worden.

Je kunt zelf aangeven op welke dag je dit graag zou willen volgen. Flyer_Juf_Melis_NLtaal_A4
Het Bruisnest heeft een sollicitatietraining ontwikkeld die gericht is op onder andere het bewust zijn van de persoonlijke talenten en kwaliteiten en deze ook verder te verstevigen en benutten. Ter ondersteuning van een proces tot herstel en het kunnen deelnemen aan het maatschappelijk stelsel, bieden wij in deze cursus een compleet pakket aan voor het kunnen doorlopen van een sollicitatieprocedure. Wij hopen dat de gekozen combinatie gaat bijdragen aan de wens tot individuele ontwikkeling en het met meer zelfvertrouwen de stap kunnen nemen om te gaan solliciteren. Binnen onze doelstellingen willen wij zo uiting geven aan het belang voor de gerichte doelgroep om te socialiseren en te participeren in de maatschappij.
Zo gauw de coronamaatregelen het toelaten, starten we met een groepsgerichte training. Houd de informatie in de gaten.

Voor vrijwilligers van Het Bruisnest

Sommige cursussen bieden wij speciaal voor vrijwilligers van Het Bruisnest aan.

Cursussen voor vrijwilligers van Het Bruisnest: