Cursussen

Het Bruisnest geeft op dit moment de cursus keukenassistent. Binnenkort hopen de deelnemers examen te doen. ook wordt op dit moment de weerbaarheidstraining gegeven. Regelmatig wordt er een cursus aangeboden. Net waar de behoefte ligt. Binnenkort start er een nieuwe weerbaarheidstraining en een Faalangsttraining. Houd de informatie in de gaten.

Alle cussussen worden gegeven op Het Bruisnest locatie Gouda, tenzij anders aangegeven. Aanmelden kan bij de receptie van Het Bruisnest of via ons contactformulier.

Cursussen voor vrijwilligers van Het Bruisnest:

Individuele computerles

Op Het Bruisnest is ook de gelegenheid om individuele computerles te krijgen. Er wordt geoefend om het internet (Google) te kunnen gebruiken, het e-mailen en om een document te leren maken.

Er kan persoonlijk aangemeld worden via de receptie (telefoon, email) of het kan aangegeven worden in een intake gesprek. De lessen zijn in principe één uur per week.

Digitale Nederlandse les

Wil je jouw Nederlandse grammatica verbeteren?
Bij Het Bruisnest kun je een cursus volgen via de computer. Wij werken met een digitaal programma met zeer veel oefeningen. Als je wilt, kun je hierbij ook gecoacht worden.

Je kunt zelf aangeven op welke dag je dit graag zou willen volgen.

Zie flyer

Sollicitatietraining

Het Bruisnest heeft een sollicitatietraining ontwikkeld die gericht is op onder andere het bewust zijn van de persoonlijke talenten en kwaliteiten en deze ook verder te verstevigen en benutten. Ter ondersteuning van een proces tot herstel en het kunnen deelnemen aan het maatschappelijk stelsel, bieden wij in deze cursus een compleet pakket aan voor het kunnen doorlopen van een sollicitatieprocedure. Wij hopen dat de gekozen combinatie gaat bijdragen aan de wens tot individuele ontwikkeling en het met meer zelfvertrouwen de stap kunnen nemen om te gaan solliciteren. Binnen onze doelstellingen willen wij zo uiting geven aan het belang voor de gerichte doelgroep om te socialiseren en te participeren in de maatschappij.

Training assertiviteit en weerbaarheid

Sollicitatie Inloop

Zie flyer

Voor vrijwilligers van Het Bruisnest

Sommige cursussen bieden wij speciaal voor vrijwilligers van Het Bruisnest aan.

In de afgelopen tijd hebben de leerlingen van de Keuken assistent opleiding heel hard gewerkt en zij staan op het punt om examen te gaan doen! Heel spannend uiteraard maar ze zijn er helemaal klaar voor. Over de opleiding zelf zeggen ze:

“We zijn al een hele tijd bezig met de KAS opleiding en hierin heb ik ontdekt dat ik koken echt heel leuk vind. De theorie is wel veel en moeilijk maar het lukt mij omdat ik heel graag door wil groeien en uiteindelijk in een echte keuken wil werken!”

We wensen de leerlingen veel succes tijdens het examen!

Opleiding Keukenassistent

Zie flyer

Facebook
Twitter
YouTube