Techniek

Het werkgebied techniek valt onder de maatschappelijke participatie. Binnen dit werkgebied zijn er meerdere richtingen die de vrijwilliger op kan. Er is veel ontwikkeling mogelijk. Onder techniek verstaan we de volgende dingen; pc-hulp, repaircafé, fietsreparatie en het klussenteam.

Klik op onderstaande kopjes voor meer informatie.

Het Repaircafé is een plek waarbij het draait om (samen) repareren. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei mogelijke reparaties uit te voeren. Meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, speelgoed etc.

Elke dinsdag en donderdag tussen 09.00 - 13.00 wordt er aan de reparaties gewerkt.

Apparaten die gemaakt moeten worden kunnen binnen de openingstijden van Het Bruisnest ingeleverd worden bij de receptie.

Vanwege het coronavirus moet er van te voren wel even een afspraak gemaakt worden.

Als je een beetje handig bent, dan is Het Bruisnest een mooie plek om aan de slag te gaan met klussen.

Het klussenteam verricht werkzaamheden in en om “Het Bruisnest”. Je kunt denken aan schilderen, dingen ophangen, in elkaar zetten en andere lichte werkzaamheden.

Naast klussen in Het Bruisnest wordt er ook gewerkt op andere locaties van Kwintes.

Naast de bekende locaties, klussen we ook regelmatig bij mensen thuis wanneer hierom gevraagd wordt. Regelmatig krijgen we via Burennetwerk Gouda opdrachten om een klus voor iemand te verrichten.

Iedere donderdagochtend wordt er geklust bij Goudasfalt aan de Gouderaksedijk 32

De Goudasfaltlocatie is een oud industrieterrein op een unieke plek aan de zuidoever van de Hollandsche IJssel, aan de rand van de Goudse binnenstad en de Krimpenerwaard. Burgerinitiatief GOUDasfalt ontwikkelt dit gebied tot een plek waar mensen kunnen wonen en recreëren. Daarnaast geeft GOUDasfalt ruim baan aan ondernemerschap en nieuwe werkgelegenheid. SAMEN maken we de stad!