Kip siam

Ingrediënten voor 3 personen:

 • 300 gram kipfilet
 • 300 gram Chinese wokgroenten
 • 200 gram rijst
 • 1 bosui
 • 1 teen knoflook
 • 4 eetlepels water
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Halve theelepel cayennepeper
 • Handje ongezouten cashewnoten

Bereiding:
Kook de rijst zoals de verpakking aangeeft. Snijd de kipfilet en bosui in stukjes. Hak de cashewnoten fijn. Kruid de kip met zout en peper naar smaak en bak in een scheutje olie bruin. Voeg de wokgroenten, uitgeperste teen knoflook, cayennepeper en paprikapoeder toe en bak een minuut of 5. Meng het water, de ketjap en sojasaus erdoor en laat een paar minuten pruttelen. Dik naar smaak in met allesbinder of maizena. 
Serveer met de bosui en cashewnoten.   

Eet smakelijk, ook namens lekkerensimpel.com!