Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram aardappelen
- 400 gram spinazie (diepvries, ontdooid)
- 200 ml halfvolle melk
- 2 eieren
- 40 gram hüttenkäse
- 25 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel geraspte kaas
- peper
- nootmuskaat
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar. Breng 150 ml melk aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de melk, peper en nootmuskaat. Schep in een ovenvaste schaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de spinazie uitlekken en druk het vocht er goed uit. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Klop de eieren in een grote kom los met de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse en peper en nootmuskaat los. Schep de spinazie en pijnboompitten erdoor en schep over de aardappelpuree.
Verdeel de rest van de hüttenkäse en de geraspte kaas erover en zet 20-25 minuten in het midden van de oven tot de gratin gaar en goudgeel is.
Eet smakelijk!