Spring naar inhoud

Succesverhalen van vrijwilligers

Een groep van 8 enthousiaste vrijwilligers is bezig met de opleiding Keuken Assistent (KAS). Het is een opleiding met theorie én praktijk op dinsdagmiddag bij Het Bruisnest.

In het voorjaar en zomer 2017 zijn er tussentijdse toetsen gemaakt en alle vrijwilligers zijn geslaagd. De opleiding wordt nog afgesloten met een examen en zo wordt het een mooie toevoeging op hun c.v.

 

Een laatste up-date over deze opleiding;

Alle 6 deelnemers aan het examen op 27 juni 2019 hebben hun diploma behaald met uitstekende cijfers! De 2 deelnemers die niet aan het examen hebben deelgenomen gaan meedoen met de groep die in september gaan starten met de opleiding.

Onze vrijwilligers vinden ook een baan.

Zoals Sonya, zij kwam als vrijwillige gastvrouw én om de taal te leren. In het begin sprak ze weinig maar met hulp van andere vrijwilligers is haar Nederlands enorm verbetert.

boeket

Via Het Bruisnest heeft ze sinds 2017 een baan bij de bloemenveiling in Bleiswijk waar ze boeketten maakt.

Nu ze de taal beheerst kan ze misschien haar droom laten uitkomen en samen met haar man een eigen bedrijf met bloemen starten.

 

Onze vrijwilligers volgen ook opleiding

Een drietal vrijwilligers zijn begin 2018 gestart met de opleiding Life Coach bij de NTI. En ook al heeft één zichzelf al jaren geleden beloofd nooit meer een opleiding te gaan doen! is ze nu
zo gemotiveerd en studeert ze enthousiast mee.

In begin 2019 staat er een praktijk dag gepland en dan is het op naar het examen die naar verwachting in het voorjaar zal plaats vinden. Alles wat er is geleerd wordt in de praktijk al met succes toegepast.