Succesverhalen van vrijwilligers

Het verhaal van Daimyo

Goedendag allemaal,
Op 4 september 2019 heb ik te horen gekregen dat ik mag blijven bij een bedrijf in zorgadvies te Utrecht. Op 11 september heb ik het contract mogen tekenen, en dit heb ik uiteraard gevierd met een traktatie bij Het Bruisnest.
Ze vertrouwen mij daar ook steeds meer werkzaamheden toe. Er is een goede sfeer op de werkvloer met behulpzame mensen en ik ga er graag naar toe.

Ik ben uiteraard ook Het Bruisnest dankbaar, want door hun hulp en vertrouwen heb ik ook meer vertrouwen in mijzelf gekregen en heb ik het aangedurfd om deze stap te zetten. De sollicitatiecursus georganiseerd door Het Bruisnest heeft me absoluut hiermee geholpen!

Ik werk nu op woensdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en wellicht zijn er nog uitbreidingsmogelijkheden, maar dat is nog toekomst muziek. Ik moest wel behoorlijk wennen aan het vroeg weggaan, ik sta al om 6.30 uur bij de bushalte met niet bepaald een blij gezicht, maar eenmaal in Utrecht is mijn ochtendhumeur wel verdwenen en ga ik met volle kracht vooruit. Ik hoop dat er nog meer mensen via Het Bruisnest naar een fijne werkplek kunnen doorstromen.

Onze vrijwilligers volgen ook opleiding

Een groep van 8 enthousiaste vrijwilligers is bezig met de opleiding Keuken Assistent (KAS). Het is een opleiding met theorie én praktijk op dinsdagmiddag bij Het Bruisnest.

In het voorjaar en zomer 2017 zijn er tussentijdse toetsen gemaakt en alle vrijwilligers zijn geslaagd. De opleiding wordt nog afgesloten met een examen en zo wordt het een mooie toevoeging op hun c.v.

 

Een laatste up-date over deze opleiding;

Alle 6 deelnemers aan het examen op 27 juni 2019 hebben hun diploma behaald met uitstekende cijfers! De 2 deelnemers die niet aan het examen hebben deelgenomen gaan meedoen met de groep die in september gaan starten met de opleiding.

Drie vrijwilligers volgen cursus

Een drietal vrijwilligers zijn begin 2018 gestart met de opleiding Life Coach bij de NTI. En ook al heeft één zichzelf al jaren geleden beloofd nooit meer een opleiding te gaan doen! is ze nu
zo gemotiveerd en studeert ze enthousiast mee.

In begin 2019 staat er een praktijk dag gepland en dan is het op naar het examen die naar verwachting in het voorjaar zal plaats vinden. Alles wat er is geleerd wordt in de praktijk al met succes toegepast.