Spring naar inhoud

Succesverhalen van vrijwilligers

Onze vrijwilligers volgen ook opleiding

Een drietal vrijwilligers zijn begin 2018 gestart met de opleiding Life Coach bij de NTI. En ook al heeft één zichzelf al jaren geleden beloofd nooit meer een opleiding te gaan doen! is ze nu
zo gemotiveerd en studeert ze enthousiast mee.

In begin 2019 staat er een praktijk dag gepland en dan is het op naar het examen die naar verwachting in het voorjaar zal plaats vinden. Alles wat er is geleerd wordt in de praktijk al met succes toegepast.

 

Een groep van 8 enthousiaste vrijwilligers is bezig met de opleiding Keuken Assistent (KAS). Het is een opleiding met theorie én praktijk op dinsdagmiddag bij Het Bruisnest.

In het voorjaar en zomer 2017 zijn er tussentijdse toetsen gemaakt en alle vrijwilligers zijn geslaagd. De opleiding wordt nog afgesloten met een examen en zo wordt het een mooie toevoeging op hun c.v.

Onze vrijwilligers vinden ook een baan.

 Zoals Sonya, zij kwam als vrijwillige gastvrouw én om de taal te leren. In het begin sprak ze weinig maar met hulp van andere vrijwilligers is haar Nederlands enorm verbetert.

boeket

Via Het Bruisnest heeft ze sinds 2017 een baan bij de bloemenveiling in Bleiswijk waar ze boeketten maakt.

Nu ze de taal beheerst kan ze misschien haar droom laten uitkomen en samen met haar man een eigen bedrijf met bloemen starten.

Angelique en Liesbeth - maart 2017

Afgelopen maand hebben meerdere deelnemers van Het Bruisnest een SVH examen (Sociale Hygiëne) afgelegd.

Angelique en Liesbeth hebben het succesvol behaald en daarmee voldoen ze volledig aan de eisen die de wetgever op het gebied van sociale hygiëne in het kader van de Drank- en Horecawet aan hen stelt.

Met dit diploma op zak worden onze dames door de Landelijke Examencommissie bijgeschreven in het Register Sociale Hygiëne en hebben allebei SVH Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne ontvangen.

Gideon - juli 2017

Een van onze toppers Gideon is na zijn succesvolle sollicitatie aangenomen bij de Jumbo supermarkt in Gouda. Over kleine drie weken gaat hij daar aan de slag voor 20 uur in de week.

Gideon gaat ons hopelijk niet permanent verlaten. Hij gaf aan hier onwijs naar z'n zin te hebben en met plezier in onze keuken te staan. Mocht hij nog tijd hebben naast zijn nieuwe baan dan komt hij uiteraard in de keuken helpen.

We zijn heel trots op jou en wensen je veel succes met jouw nieuwe uitdaging.